dimarts, 15 de gener del 2013

Xerrada sobre la sanitat pública amb la Marta Sibina i l'Albano Dante, de la revista cafeambllet

Divendres 25 de gener, a 2/4 de 10 a la Sala Cultural de l'Ajuntament dins del cicle SOM-CEL-FURA

La revista cafeambllet, liderada per Marta Sibina i Albano Dante, és un referent pel que fa a la investigació periodística al nostre país. Darrerament s'han especialitzat en la recerca en el món de la gestió sanitària a Catalunya.

La temporada passada vam tenir la sort de poder escoltar la Marta Sibina i l'Albano Dante en el cicle de xerrades del SOM-CEL-FURA i allà ens van explicar com la recerca en aquest camp va sorgir gairebé per casualitat, en el moment que van voler fer un reportatge explicant les virtuts de la sanitat publica. A partir d'aquí i davant les preguntes no contestades pels gestors de diferents centres sanitaris de la seva zona (el Maresme-la Selva), van descobrir des de concessions fraudulentes fins a contractes dubtosos.Van ser qui va aixecar la llebre en els casos que després s'han donat a conèixer al gran públic com la dimissió de Josep Prat o Ramon Bagó i que han tingut repercussions polítques.

Malgrat tot, qui ha patit una repercussió més gran ha estat la mateixa revista cafeambllet ja que el passat octubre va estat codemnada a pagar una multa de 10.000€ per "vulnerar l'honor" d'alguns gestors de la sanitat pública en el vídeo que van penjar a al xarxa "El major robatori de la història de Catalunya".

En aquests moments la Marta Sibina i l'Albano Dante són molt sol.licitats arreu de Catalunya per tal que expliquin els resultats de les seves investigacions i el cas de la revista cafeambllet. Ens han dit que l'any passat va ser un plaer venir a Solsona a exposar els seus coneixements. És per això que el pròxim 25 de gener, a 2/4 de 10, tindrem la sort de poder-los tornar a escoltar a la Sala Cultural de l'Ajuntament dins del cicle SOM-CEL-FURA.

Si abans de venir a la xerrada voleu posar-vos al dia podeu consultar: