dimarts, 15 de gener del 2013

Dissabte 26 de gener, 7è Aniversari del Casal Popular la Fura


El proper dissabte 26 de gener el Casal Popular la Fura de Solsona farà 7 anys. Al llarg de tot aquest temps, des del dia que una colla de gent provinent de diferents entitats van trobar-se per impulsar un casal a Solsona que servís com a punt de trobada de persones i d'idees, com a lloc on fer activitats, com un espai cultural, com una eina de fer política des del carrer i com un lloc de treball i de construcció de nous projectes. Durant 7 anys el projecte s'ha anat consolidant i creixent, amb una línia d'actuació basada amb el treball colze a colze amb la resta de teixit associatiu de Solsona i procurant mantenir una activitat i una programació de tota mena d'actes constant. A la vegada, com a eina per incidir a la societat, des de la Fura vol fer política des del carrer i del tu a tu. La nostra tasca pretén ser la de teixir xarxa social, la d'informar de les problemàtiques que ens afecten i de mobilitzar, perquè la política va molt més enllà de les institucions.

Com a reptes per encetar el nou any ens sentim amb la responsabilitat de crear eines que permetin ajudar a la gent que està patint els efectes més crus de la crisi, a la vegada que cal començar a plantejar-se que cal canviar el sistema polític i econòmic actual, que és el causant de la situació d'avui en dia. Per altra banda tampoc ens quedarem amb els braços plegats a l'hora de denunciar els culpables dels problemes actuals. Atur, desnonaments, estafes bancàries amb les preferents, desmantellament del sistema públic o corrupció política són només algunes de les problemàtiques que patim a casa nostra cada dia, i cal denunciar-ne els culpables i plantejar solucions.

Per encarar el nou any amb força hem programat pel dia 26 de gener tota una jornada d'activitats.

Començarem a les 10:30 del matí amb el 6è Torneig de Bitlles Catalanes. Després, a la 1 del migdia, hi haurà el vermut d'aniversari i a les 2 una fideuà popular, que valdrà 7 euros amb pa, beguda, postres i cafè inclòs. A partir de les 4 de la tarda començarà l'animació infantil i els jocs de cucanya amb l'Oriol Canals i amb la col·laboració de l'Esplai Riallera i de l'AE Pare Claret, l'acte acabarà amb coca i xocolata per tothom. A les 7 tindrem una xerrada abordant un dels temes que poden afectar d'una forma irreversible la nostra comarca, el Fracking, és a dir l'extracció de petroli utilitzant la tècnica de la fractura hidràulica. Per explicar-nos en què consisteix això i quins efectes té vindran membres de la Plataforma Aturem el Fracking, constituïda recentment i a la qual la Fura com a entitat hi és adherida. Per anar tancant el dia a les 21:30 hi haurà el tradicional sopar popular, que costarà 8 euros i inclourà amanida, pa amb tomàquet, cansalada i botifarra, postre i un número d'un sorteig que es farà. I per acabar la festa tindrem el concert de 3 I LA CABRA, un grup efímer format per membres dels rumberus anoiencs Terratombats i dels ponentins La Terrasseta de Preixens, que ens oferiran un repertori variat de versions festives.
Us hi esperem!