dimecres, 24 d’octubre del 2012

Prospeccions de petroli al Solsonès?

Fa unes setmanes sortia al NacioSolsona i aquesta setmana ha sortit a La Vanguardia. Una empresa anomenada Montero Energy Corporation està tirant endavant els tràmits per fer prospeccions de petroli a les comarques del Solsonès, Segarra, Urgell i la Noguera. De la nostra comarca els municipis afectats serien Llobera, Pinós, Pinell i la Molsosa. Estan investigant un jaciment anomenat Darwin, que s'estendria pel subsol d'aquestes quatre comarques. Segons la Vanguardia actualment el procés està en fase de presentació d'al·legacions.
Cap ajuntament dels municipis afectats ni el Consell Comarcal ha informat sobre aquest tema, així que des del Casal Popular la Fura, com a entitat amb vinculació a la comarca, emplacem a les autoritats locals afectades i al Consell Comarcal a fer públic què és el que realment es vol fer, en quin moment es troba i com es vol fer, publicant la informació que es tingui i fent sessions informatives sobre el projecte  i l'impacte que tindria.
Un projecte d'aquestes característiques pot canviar per sempre la nostra comarca, així que demanem que es posi tota la informació a l'abast de la població.