divendres, 4 de desembre del 2009

Independència? Sí!. Diumenge 6 de desembre a les 19h xerrada.


El proper diumenge 13 de desembre els solsonins i solsonines podran votar si volen que la nació catalana sigui un estat independent o no. Malauradament aquesta consulta no és ni vinculant ni oficial, però servirà per fer una saludable pràctica de democràcia i per començar a aprendre a exercir un dret que ens és negat, el de l’autodeterminació.
I per què diem sí a la independència? Sempre hem cregut que la via autonomista de buscar l’encaix del nostre país dins l’estat espanyol era una via morta. Fa quatre anys ja vam fer campanya contra l’Estatut, retallat o sense retallar, ja que veiem que era la continuïtat d’una política de renuncies i de buscar un encaix que a la pràctica no existeix. Ara s’ha posat de manifest que Espanya és incapaç d’acceptar qualsevol veu que en qüestioni, ja no la seva “sagrada” unitat com a estat, sinó la seva uniformitat. El recurs del Tribunal Constitucional contra el curt estatut sortit del Parlament català i retallat per l’espanyol, demostra que dins la seva Espanya els catalans no hi tenim lloc si no és renunciant a la nostra identitat com a poble. Tot això ha anat creant un creixent desencís d’aquells que creien que aquest encaix encara era possible i mostra d’això en són les massives mobilitzacions que s’han produït en els darrers anys, el referèndum d’Arenys de Munt i tots els que ara el succeiran, i el fet que s’ha posat sobre la taula el debat de la independència.
El referèndum del dia 13 serà un nou punt en el camí que hem de recórrer entre tots, alguns des de fa molt temps i altres que no tant. Un punt que, com ja el va tenir al seu dia Arenys de Munt, adquirirà un simbolisme molt important i un clam en veu alta del que volem ser. Per això és molt important que tots i totes el dia 13 ens pronunciem sense cap mena de temor, amb ganes de veure l’horitzó on podem arribar i de realitzar el projecte que tenim per construir. Tampoc hem d’oblidar que això no és més que el punt d’inici del camí, i que si ho volem fer realitat caldrà posar-nos a treballar des del dia 14 per aconseguir-ho.
Per això, des del Casal Popular la Fura us invitem a tots i totes a participar activament el dia 13 de desembre, tan votant com col•laborant per fer més gran aquest dia. I evidentment a votar Sí.
Per parlar més sobre el tema el proper diumenge 6 de desembre a les 19:00 al Casal Popular la Fura tindrem la xerrada titulada “Raons per dir sí a la independència”, amb en Marc Sallas, portaveu nacional Candidatura d’Unitat Popular (CUP) i un membre del Casal la Fura que presentarà la campanya.

Diumenge 6 de desembre
19:00 Xerrada "Raons per dir sí a la independència", amb en Marc Sallas, portaveu nacional de la CUP i un membre del Casal Popular la Fura, que presentarà la xerrada.