dilluns, 18 de maig del 2009

Divendres de cinema al Casal Popular la Fura de Solsona


DIVENDRES DE CINEMA AL CASAL POPULAR LA FURA
Els propers divendres 22, 29 de maig i 5 de juny al Casal Popular la Fura es farà un cicle de cinema. Les pel•lícules que es projectaran són les següents:

DIVENDRES 22 DE MAIG. 22:30
“Good Bye Lenin”
Dirigida per Wolfgang Becker
Alemanya, 2003
Octubre de 1989 no era el millor moment per entrar en coma si vivies a l’Alemanya Oriental i això és precisament el que li passa a la mare de l’Àlex, una dona orgullosa de les seves idees socialistes. L’Àlex es veu immers en una complicada situació quan la seva mare desperta de cop vuit mesos després. Cap altra cosa podria afectar tant a la seva mare como la caiguda del Mur de Berlín i el triomf del capitalisme a la seva estimada Alemanya Oriental. Per salvar a la seva mare, Àlex converteix l’apartament familiar en una illa ancorada al passat, una espècie de museu del socialisme on la seva mare viu còmodament creient que no ha canviat res. El que comença com una petita mentida piadosa es converteix en una gran estafa quan la germana de l’Àlex i alguns veïns s’encarreguen de mantenir la farsa per a que la mare de l’Àlex segueixi creient que al final Lenin va vèncer.

DIVENDRES 29 DE MAIG 22:30
“El Hundimiento”
Dirigida per Oliver Hirschbieghel
Alemanya, 2004
Abril de 1945. La Segona Guerra Mundial s’està acabant. El Tercer Reich està moribund i els aliat estan a punt de convertir-se en vencedors. El front rus està a les portes de Berlín i la ciutat comença a ser bombardejada. El Führer decideix recloure’s amb els seus col•laboradors més propers al bunker de la Cancellería i des d’allà, a més de negar-se a acceptar l’evidència de la derrota, mostra els aspectes més desconeguts de la seva personalitat.

DIVENDRES 5 DE JUNY 22:30
“El Último rey de Escocia”
Dirigida per Kevin McDonald
EUA, 2007
Per una increïble virolla del destí, un metge escocès destacat en una missió mèdica a Uganda queda irreversiblement embolicat amb un dels personatges més bàrbars del món: Idi Amin. Impressionat per la descarada actitud del doctor Garrigan en un moment de crisi, el recentment autonomenat president d’Uganda, Amin, l’elegeix per ser el seu metge personal i esdevindrà el seu confident més íntim. Malgrat que Garrigan es senti al principi afalagat i fascinat pel seu nou lloc, no tarda gaire a obrir els ulls davant el salvatgisme d’Amin i a la seva pròpia complicitat amb ell. L’horror i la traïció persegueixen a Garrigan quan intenta posar remei als seus errors i fugir amb vida d’Uganda.