dimecres, 12 de juny de 2013

SOM CIMS, SOM PAÏSOS CATALANS

El Casal Popular la Fura i el Centre Excursionista del Solsonès organitzen una pujada al Cogul de Busa en el marc de la campanya Som Països Catalans

La campanya SOM PAÏSOS CATALANS neix a inicis d'aquest any, amb l'objectiu de reivindicar els Països Catalans com a nació, i per tant subjecte polític i de sobirania. La idea surt i és impulsada per gent d'arreu dels Països Catalans, implicada en el teixit associatiu local.
En les darreres dècades, fruit de les imposicions dels estats espanyol i francès i de l’inestimable ajut de sectors regionalistes d’arreu de la nació, la consciència nacional dels Països Catalans ha anat quedant debilitada en favor d’un discurs d’assimilació de les estructures dels estats (regions, províncies, comunitats autònomes, departaments), com a únics marcs en els quals els catalans i les catalanes ens hem de poder relacionar. Ens trobem en un moment històric en el qual hem d’aprofitar l’embranzida popular que es genera al voltant de la reivindicació independentista que es dóna al país, i especialment a Catalunya, perquè garanteixi un procés nacional, sense oblidar cap racó dels Països Catalans.
A prop de les dates del dia de Sant Joan, Festa Nacional dels Països Catalans s'està organitzant SOM CIMS, que consisteix en una pujada simultània de cims arreu dels Països Catalans durant els dies 22 i 23 de juny, organitzada per col·lectius i associacions locals.
El Casal Popular la Fura i el Centre Excursionista ens hem volgut adherir a Som Cims, i per això el dia 22 de juny organitzem conjuntament una pujada a Busa, al Cogul, un dels llocs més emblemàtics de la nostra comarca.
L'excursió sortirà a les 8 del matí des de la freixera de la Plaça del Camp, on ens repartirem amb cotxes, i a les 8:30 de les Cases de Posada, des d'on s'iniciarà l'ascens fins al pla de Busa.
Es tracta d'una excursió de dificultat mitjana, amb un desnivell acumulat de 660 m d'una durada aproximada d'unes 5 hores. Cal que tothom es dugui l'aigua i l'esmorzar, a més de l'equipament adequat.
L'acte és totalment gratuït i obert a tothom, així que hi sou tots convidats!