dijous, 26 de gener del 2012

El Casal Popular la Fura fa 6 anys

El proper 4 de febrer el Casal Popular la Fura farà 6 anys. Va ser precisament un 4 de febrer, el de l’any 2006 quan s’inaugurava el casal. Al llarg de 6 anys el projecte ha anat evolucionant fins a arribar al dia d’avui. Si valorem l’últim any, podem dir que ha estat un any ple de feina. Un any en què el nostre local de la plaça Sant Pere ha estat més viu que mai, ple de moviment, servint a moltes persones com a lloc per reunir-se, debatre, o simplement passar la tarda ballant. Una de les funcions que li volíem donar és que fos un espai de trobada i de treball de persones, on es poguessin intercanviar inquietuds i idees i d’on poguessin sorgir-ne nous projectes. També ha estat un any en què hem pogut oferir una oferta d'actes molt variada, tant en l'aspecte cultural, en què destaca el primer FuraFolk, com amb xerrades de temàtiques molt diverses. Ha estat molt important el treball conjunt amb moltes altres entitats, aprofundint vincles i teixint xarxa. Així doncs, volem agrair la col•laboració de totes aquelles persones i col•lectius amb qui hem tingut el gust de treballar durant aquest any.
De cara a aquest 2012 se’ns presenta al davant un any dur, on la crisi del sistema s’anirà accentuant i en què els governs del PP a Madrid i de CIU a casa nostra faran les retallades socials més bèsties que s’hauran vist en temps. És la seva recepta contra la crisi, privatitzar els beneficis i socialitzar els costos. Mentre tothom pateix les conseqüències de les retallades en serveix bàsics com l’educació o la sanitat, les empreses privades es beneficien i es lucren amb el desmantellament del sector públic. Davant aquesta situació, nosaltres no podem estar callats, així que la denunciarem tantes vegades com sigui necessari assenyalant-ne els culpables. També programarem actes i xerrades per ajudar a entendre millor la crisi i els seus efectes.
Per celebrar aquests 6 anys i per encarar el 2012, el dissabte 4 de febrer celebrarem l'aniversari amb tot el dia ple d'actes, amb el ja tradicional torneig de bitlles catalanes, que arriba a la cinquena edició, una fideuà, una gimcana, un tast de cerveses artesanes del Montseny, sopar popular i concert amb el grup solsoní Kuïssó, que farà la seva estrena, i els maresmencs Ebri Knight, que ens presentaran el seu nou disc Tonades de fa temps. La setmana que ve informarem detalladement dels actes.