diumenge, 22 de maig del 2011

Manifest de suport del Casal Popular la Fura a les mobilitzacions dels Indignats


INDIGNEM-NOS!

Des del Casal Popular la Fura de Solsona volem mostrar tot el nostre suport i participar, posant el nostre granet de sorra, a la mobilització d’aquest vespre a Solsona, les que hi ha arreu dels Països Catalans, a l’estat espanyol i arreu d’Europa. El nostre col•lectiu va neixer fa 5 anys precisament amb aquesta voluntat, donar un espai de treball i reflexió sobre tot el que ens envolta i també aixecar una veu crítica al sistema actual, que amb l’excusa del progrés ens ha portat a aquesta crisi.
Perquè banquers, empresaris i polítics, sabien perfectament que aquest ritme de creixement desenfrenat basat en la bombolla immobiliària ens acabaria portant a la una crisi d’aquesta magnitud, però per ells era i és més important anar omplint les seves butxaques. I no hem de caure de cap manera en l’engany d’aquells que aprofitant aquesta crisi volen fer dels immigrants els culpables i caps de turc d’aquesta situació. Perquè ells, persones que han hagut d’emigrar del seu país per venir aquí a guanyar-se la vida, són precisament les més perjudicades d’aquesta situació.
Però sembla que finalment la gent comença a reaccionar, que persones vingudes d’entorns socials molt diversos s’estan trobant i posant en comú els seus punts de vista, preguntant-se per què hem arribat fins aquí. Però el que toca ara no és només preguntar-nos per què estem aquí, sinó cap on volem anar. La democràcia no s’ha de limitar a votar cada quatre anys, la democràcia és participar dia a dia, poder decidir que volem pel nostre poble, la nostra comarca i el nostre país, i ningú hi pot posar límits.
Fem una crida a tothom a sumar-se a les mobilitzacions, tant a la d’avui com a les que vindran, perquè ha arribat l’hora de perdre la por.

Visca la terra.