dilluns, 13 de desembre del 2010

Jordi Guixé i Jordi Creus parlaran de la memòria històrica al Casal Popular la Fura


El proper dijous dia 16 de desembre a 2 quarts de 9 del vespre tindrem al Casal Popular la Fura (Plaça Sant Pere núm. 7) una xerrada col•loqui sobre la memòria històrica.
L’acte, organitzat pel Casal Popular la Fura amb la col•laboració del Centre d’Estudis Lacetans (CEL), anirà a càrrec de Jordi Guixé i Coromines, historiador solsoní que ha estudiat diversos aspectes del franquisme i de l’exili republicà, i també Responsable de Projectes i Espais de Memòria del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya, l’organisme públic que s’encarrega de promoure l’estudi, la commemoració i el foment de la memòria democràtica del període entre 1931 i 1980, i Jordi Creus i Esteve, historiador i director de la revista Sàpiens, la revista d’història líder en lectors de Catalunya i tercera revista més llegida de Catalunya, independentment de la llengua i la temàtica, segons el Baròmetre de la Comunicació i la Cultura. Jordi Creus ha publicat diversos llibres, l’últim Dones contra Franco (Ara Llibres, 2007), i ha fet una important tasca de divulgació i aproximació al gran públic de la història.
En l’acte es tractarà la recuperació de la memòria històrica, un tema que ha estat d’actualitat últimament i que encara genera debat i polèmica, parlant de la situació actual i de la feina que s’ha fet, com també de la voluntat de seguir treballant en la recuperació, dels obstacles que es presenten, i de les perspectives de futur.