diumenge, 24 de gener del 2010

4 anys del Casal Popular la Fura



El proper dissabte 6 de febrer el Casal Popular la Fura complirà el seu quart aniversari. Són quatre anys ja des de que vam iniciar aquest projecte, aglutinant gent de diverses entitats amb inquietuds transformadores per dotar Solsona d’un espai que fos un punt de trobada d’idees i de persones. Durant aquests quatre anys hem treballat perquè el casal fos un lloc obert a tothom, on la gent pogués expressar les seves inquietuds, que tingués una programació cultural variada, amb cinema, teatre, xerrades de tota mena, àpats populars, concerts de música tan de grups locals com de fora, etc. Tampoc hem volgut defugir mai de la política, traslladant-la al carrer i promovent la participació ciutadana i l’autoorganització, sempre des d’una òptica independentista i d’esquerres, i treballant per traslladar aquest missatge al nostre entorn, conscients que no som res aïllat sinó que formem part d’una xarxa de col•lectius que s’estén al llarg i ample dels Països Catalans i que treballa dia a dia des dels pobles i les ciutats.
Per celebrar aquests quatre anys de feina feta i per encarar el munt que en tenim per fer el proper dia 6 de febrer farem un seguit d’actes durant tot el dia. De bon matí, a les 10, farem el 3r Torneig de Bitlles Catalanes, un acte que creix any rere any amb la presència dels equips de la comarca i de fora i a la 1 del migdia es farà l’entrega dels premis acompanyada d’un vermut. A la tarda serà el torn dels jocs per la canalla, amb la col•laboració e l’Esplai Riallera i de l’Agrupament Escolta Pare Claret i a les 6 una xocolatada. A les 7 tindrem una xerrada debat titulada “Després de les consultes”, amb en Joan Viladrich, portaveu de Volem Decidir, un membre de la plataforma Vall de Lord Decideix i en Pau Juvillà, membre de la CUP de Lleida. Les consultes sobre la independència han marcat l’actualitat recent, tant a nivell local com nacional, i han estat fruit d’una mobilització popular sense precedents recents, que ha posat el debat sobre la independència a sobre la taula. Com aquest moviment sorgit ha d’encarar el futur serà el tema del debat. Per animar la festa, a quarts de 10 farem el típic sopar popular, que costarà uns 8 euros i en acabat tindrem el concert grup Rumb al Bar, una aposta fresca i emergent, passant pel sedàs de la rumba catalana el repertori de cançons populars i temes propis.

4rt Aniversari del Casal Popular la Fura

10.00 3r Torneig de Bitlles Catalanes. Plaça Sant Pere.
13:00 Entrega de premis i vermut. Casal Popular la Fura.

16.00 Jocs per la canalla. Plaça Sant Pere.
18:00 Coca i xocolata. Plaça Sant Pere.

19:00 Xerrada-debat: “Després de les consultes”, amb Joan Viladrich, portaveu de Volem Decidir, un membre de la Vall de Lord Decideix i en Pau Juvillà, membre de la CUP de Lleida. Casal Popular la Fura.

21:30 Sopar popular (amanida de pasta, botifarra i cansalada, postres i cafè per 8 euros). Casal Popular la Fura.
23:30 Sorteig de la panera i concert de RUMB AL BAR (rumba catalana). Casal Popular la Fura.