dimarts, 15 de desembre del 2009

Dissabte 19,Xerrada-col•loqui: “La democràcia a l’estat espanyol” al Casal Popular la Fura Durant les últimes setmanes la democràcia ha estat un tema


Durant les últimes setmanes la democràcia ha estat un tema recorrent en les tertúlies i en els debats polítics del nostre país. Les consultes sobre la independència han servit per fer un sà exercici de “gimnàstica” democràtica i per començar a fer calar en la societat que té un dret a decidir que li és negat. El problema rau en que ens trobem en el marc d’un estat espanyol que és incapaç d’acceptar qualsevol expressió que qüestioni la seva existència, i quan això passa reacciona amb tots els mitjans que té al seu abast, des dels bombardejos mediàtics, l’actuació del seu aparell judicial o la repressió purament policial, per silenciar aquestes veus. Les posicions dels partits espanyolistes dels últims dies, les manifestacions de caire feixista contra les consultes i la campanya de deslegitimació d’aquestes feta des del govern central són només les últimes mostres d’aquesta naturalesa de l’estat.
Per poder debatre bé aquest tema, que considerem molt important d’abordar, des del Casal Popular la Fura hem convidat el dissabte 29 de desembre, a les 7 de la tarda, en una xerrada-col•loqui que es farà al mateix casal, a en Martí Majoral, membre de l’organització que tracta casos de repressió política Alerta Solidària, que ens parlarà d’aquest fet i com és utilitzat per part de l’estat per frenar moviments que li són contraris. Per altra banda també tindrem la presència del Carles López, advocat lleidatà, que abordarà el tema de com l’estat utilitza tot el seu entramat, tant institucional com jurídic, per evitar expressions democràtiques que el qüestionen com han intentat fer amb les consultes sobre la independència. Animem a tothom que estigui interessat amb el tema, i sobretot aquells que hagin estat implicats d’alguna manera o d’altra en totes les mogudes dels últims mesos, que vinguin per poder fer encara més enriquidor el debat.

Dissabte 19 de desembre
19h: Xerrada-col•loqui “La democràcia a l’estat espanyol”, amb en Martí Majoral, membre d’Alerta Solidària i en Carles López, advocat.
Lloc. Casal Popular la Fura (Plaça Sant Pere n. 7)