dilluns, 31 d’agost del 2009

El Casal Popular la Fura inicia una campanya perquè els solsonins pengin l’estelada al balcó per la Festa Major i l’11 de setembre.


Des del Casal Popular la Fura els pròxims dies iniciarem la campanya “Per la diada i la Festa Major, l’estelada al balcó”. L’objectiu és promoure que durant els dies de la Festa Major i per l’11 de setembre, diada nacional de Catalunya, els solsonins pengin l’estelada al balcó de casa seva, reivindicant així les llibertats nacionals dels Països Catalans, una campanya que ja s’ha fet en altres poblacions del país amb resultats molt positius.
Aquest any l’actualitat ha estat marcada per un acord de finançament que no convenç ningú i que segueix amb la política pactista dels polítics catalans amb Madrid. Per altra banda hi ha l’amenaça de la retallada de l’Estatut, ja per si sol retallat i irrisori, i que no satisfà cap de les aspiracions del nostre poble. I també els atacs constants a la nostra llengua i a la nostra identitat arreu dels territoris dels Països Catalans per part dels estats espanyol i francès, com el tancament de TV3 al País Valencià o la nova normativa europea que posa en perill la nostra cultura del foc.
Per això doncs, volem animar a tots els solsonins i solsonines a que durant els dies de Festa Major pengin l’estelada al balcó de casa seva per reivindicar la nostra dignitat i els nostres drets com a poble. Per la gent que ho vulgui fer i no tingui la seva bandera, des del Casal Popular la Fura n’hem fet una comanda i les vendrem a 4 euros al nostre local de la Plaça Sant Pere n. 7.
Per altra banda, la campanya també pretén que el dia 11 de setembre, en el marc de la diada nacional de Catalunya, l’Ajuntament de Solsona pengi la senyera estelada al balcó de la casa consistorial, com ja va fer el passat 28 de juny amb la bandera de l’arc de Sant Martí, com a mostra de solidaritat amb la lluita per l’alliberament gai, lèsbic i transexual. Així doncs, demanem que el dia 11 de setembre onegi l’estelada al balcó del consistori solsoní reivindicant la independència dels Països Catalans.