dilluns, 6 d’octubre del 2008


12 d’octubre, res a cel•lebrar

Com cada any, el dia 12 d’octubre es commemora el “Dia de la Hispanidad”, dia en que l’espanyolisme es reivindica i cel•lebra la seva diada. Com cada any veurem com desfila l’exèrcit que ha de salvaguardar la unitat de de l’estat espanyol davant del rei i dels governants, també com els sectors espanyolistes, dretans i feixistes surten al carrer i es reivindiquen per cel•lebrar el “Dia de la Raza”, amb tota la seva parafernàlia. Un espanyolisme que també se’ns presenta amb cares renovades i modernes, com pot ser en l’àmbit esportiu amb la selecció, i que ara es fa seu el discurs de la tol•lerància, cosa que ells mai han practicat. Un dia en que els catalans veiem com l’estat opressor es vesteix amb les millors gales per cel•lebrar la seva grandesa.
També cal saber per quin motiu el dia escollit és el 12 d’octubre, el dia en que a l’any 1492 Cristòfol Colom va arribar a Amèrica, a partir del que es va desencadenar tot un procés de conquesta i colonització que va portar al pràctic extermini dels nadius d’aquella terra i a l’expoli dels seus recursos i riqueses.
Per parlar millor sobre aquest tema i per manifestar ben clar que el “Dia de la Hispanidad” els catalans no tenim res a cel•lebrar, sinó molt pel que lluitar, el dia 11 d’octubre, a dos quarts de 8 del vespre al Casal Popular la Fura, tindrem la xerrada titul•lada “Què es commemora el 12 d’octubre?”, amb el Ramon Rafart, professor de l’IES Francesc Ribalta, que ens parlarà sobre que representa aquest dia històricament, en que es cel•lebra la conquesta d’Amèrica, el genocidi i l’expoli que es va produir contra la gent d’aquella terra, i amb l’Anna Gabriel, regidora de la CUP de Sallent, que ens parlarà sobre que representa aquest dia pels catalans. Acabada la xerrada es farà un sopar popular amb la tradicional “Botifarrada contra la Hispanitat” pel preu de 5 euros i a les 11 de la nit, també dins el Casal Popular la Fura hi haurà un concert amb el grup de rumba de Tàrrega La terrasseta de Preixens.


19:30 Xerrada "Què es commemora el 12 d'octubre?"
Amb Ramon Rafart, professor d'història de l'IES Francesc Ribalta, que ens parlarà sobre que representa històricament aquest dia, i amb l'Anna Gabriel, regidora de la CUP de Sallent, que ens parlarà sobre que significa aquest dia pels catalans.

21:30
Sopar Popular "Botifarrada contra la hispanitat". Amanida, botifarra, pa amb tomaquest, truites i beguda, 5 eurus

23:00 Concert amb la Terrasseta de Preixens (rumba de Tàrrega).