dissabte, 2 d’agost del 2008

A l'agost cinema al Casal la Fura



Els propers dimecres 6, 13 i 20 d'agost al Casal Popular la Fura es farà un cicle de cinema. Les pel·lícules que és passaran són les següents.

"BUENAS NOCHES Y BUENA SUERTE"

“Buenas noches, y buena suerte" succeeix durant els primers temps del periodisme televisiu als EUA, a la dècada dels anys 50. És la crònica de l’enfrontament entre Edward R. Murrow (David Strathairn), presentador de les notícies, i el senador Joseph McCarthy i el Comité d’ Activitats Antiamericanes. Amb la ferma voluntat d’informar dels fets i il·lustrar a l’audiencia, Murrow i el seu incondicional equip –liderat pel productor Fred Friendly (George Clooney) i Joe Wershba (Robert Downey Jr.) des de la sala de redacció de la CBS– fan front a les pressions corporatives i dels patrocinadors per examinar les mentides i les tàctiques alarmistes utilitzades per McCarthy durant la seva "caça de bruixes" anticomunista. Quan el senador reacciona acusant al presentador de ser comunista, s’erigeix una gran indignació pública. En aquell clima de por i repressió, l’equip de la CBS seguí endavant sense escoltar els precs. La seva tenacitat finalment va valer la pena quan el mateix McCarthy hagué de presentar-se davant el Senat i fou desposseït del poder, un cop les seves mentides i abusos van quedar per fi al descobert.

"EL SENTIDO DE LA VIDA"

Els Monty Python desenvolupen una continua successió de situacions còmiques. Són objecte de la seva burla, la vida, la mort i, al seu voltant, totes les preocupacions, avenços tècnics, mites i obsessions de la societat occidental contemporània. Un grup d’oficinistes treballen enganxats als seus escriptoris com esclaus d’una galera.

"SOSPECHOSOS HABITUALES"

Dave Kujan, un agent especial que treballa per el servei de duanes dels EUA, està investigant les conseqüències d’un incendi a bord d’un vaixell al port de San Pedro de Los Ángeles, amb un balanç de 27 víctimes mortals, totes aparentment assassinades. L’única font d’informació de Kujan és Roger Kint, un estafador mutilat que va sobreviure a l’incendi. Kint explica que tot comença sis setmanes abans a Nova York quan cinc delinqüents, 5 "sospitosos habituals", van ser detinguts per una roda de reconeixement referent al robatori d’un camió d’armes.