dimecres, 30 d’abril de 2008

Llibertat Franki de Terrassa


Des del Casal Popular la Fura volem donar tot el nostre suport i la nostra solidaritat a en Franki de Terrassa, empresonat 2 anys i 7 mesos per despenjar la bandera espanyola de l'Ajuntament de Terrassa. Anunciem futures mobilitzacions i actes en solidaritat.

Us deixem amb un article sobre el tema.


La Catalunya optimista

El passat dilluns 28 d’abril el jove de Terrassa Francesc Argemí, també conegut com Franki, va ingressar a la presó Model de Barcelona. La causa van ser uns fets ocorreguts durant la Festa Major de Terrassa de l’any 2002, quan després d’una cercavila contra la presència de la bandera espanyola i l’europea a l’ajuntament va acabar amb un intent de despenjar-la el balcó. La protesta va acabar durament reprimida per la policia municipal. En Franki va ser condemnat a 2 anys i 7 mesos de presó acusat d’”atemptat a l’autoritat” i “ultratge a la bandera espanyola”.

L’empresonament d’en Franki és un esgraó més de l’escala repressiva que s’està portant a terme contra els moviments socials com l’independentisme i contra la gent que lluita. Fa pocs mesos també es van embargar els sous de cinc dels encausats per les cremes de fotos del rei a Girona. Darrere aquests fets no hi ha sinó una intenció política de tallar les ales a un moviment que va creixent dia a dia amb el seu treball al peu del carrer, lluitant per l’autodeterminació dels pobles i per la transformació social.

El cinisme dels polítics actuals, amb la bandera de les esquerres i la democràcia per davant, queda plasmat amb fets repressius com aquest, en que la seva democràcia es manté a base de detencions i de cops de porra dels Mossos d’Esquadra. Els responsables que en Franki estigui a la presó no cal anar a buscar-los gaire lluny, els tenim a casa, ficats dins el palau de la Generalitat, amb els noms de PSC i socis, que amb el seu silenci i la seva complicitat estan fent sempre el joc al govern i a la “justícia” de l’estat espanyol.

La Catalunya optimista ens prometia no fa gaires setmanes la ministra de defensa, però per despenjar la bandera imposada un jove acaba d’entrar a la presó i tardarà temps en sortir-ne, un futur no gaire optimista.