diumenge, 16 de desembre de 2007

3r CICLE DE CINEMA DEL CASAL POPULAR LA FURAAquestes vacances de Nadal, al Casal Popular la Fura farem el nostre tercer cicle de cinema.
Les pel·lícules que progectarem seran:

V DE VENDETTA

Direcció: JAMES McTEIGUE

Any: 2005

Duració: 132 minuts

Interpretació: NATALIE PORTMAN, HUGO WEAVING, STEPHEN REA, JOHN HURT

País: Angalaterra

Sinopsi: 1197. Angalaterra s’ha convertit en un estat feixista. En aquests temps, apareéis un misteriós personatge anomenat “V” i que ataca els interessos de l’Estat creant el caos. Juntament amb una noia de 16 anys, salvada per “V”, s’anirà coneixent els objectius del misteriós protagonista.


EL VIENTO QUE AGITA LA CEBADA

Direcció: KEN LOACH

Any: 2006

Duració: 124 minuts

Interpretació: CILLIAN MURPHY, LIAN CUNNINGHAM, MARY MURPHY, ROGER ALLAM

País: Irlanda

Sinopsi: Irlanda, 1920. Uns pagesos s’uneixen per formar un exèrcit de guerrillers voluntaris i lluitar contra Black and tans, les tropes britàniques. La lluita arriba a un punt crític i es firma un tractat. Però això porta a una posterior guerra civil, i les famílies que havien lluitat juntes, es veuen convertides en enemiges.


TERRA LLIURE: PUNT FINAL

Direcció DAVID BASSA

Any: 2007

Duració: 70 minuts

País: Catalunya

Sinopsi: El documental narra la història completa de l’organització armada Terra Lliure, des del seu naixement al 1979 fins la seva dissolució definitiva al 1995. la producción reuneix 26 entrevistes que ajuden a oferir una visió global i plural de la història de l’organització.


EL POLÍTICO

Direcció: ROBERT ROSSEN

Any: 1949

Duració: 105 minuts

Interpretació: BRODERICK CRAWFORD, JOHN IRELAND, JOANNE DRU, JOHM DEREK

País: EEUU

Sinopsi: La pel.lícula narra l’ascens polític de Willie Stark, un honrat polític rural que es caracteritza per la seva lluita contra la corrupción: En el seu ascens al poder Stark es tronarà tan corrupte com aquells als qui va denunciar en els seus principis.